HU | RO | EN
 
 Egyéves a harcművészeti akadémia

[2011.10.25. 15:17:40]

Egy éve működik Csíkszeredában a Márkos Béla Fight Academy. Az elmúlt vasárnap születésnapi ünnepséget is tartottak, összegezték az elmúlt egy év eredményeit.

A születésnapi ünnepségen a klub sportolói és szimpatizánsai is jelen voltak – tudtuk meg Márkos Bélától. „Az egy év alatt 12 versenyen vettünk részt, közel 100 sportolóval. Minden alkalommal dobogósok lettek a sportolóink, közel 50 aranyérmet nyertünk. Csapatban elsők vagyunk Romániában a kickboxing all style és a K1 ágazatban. Külön elismerés az Ötvös ikreknek, akik minden versenyen kiváló eredményt értek el" – értékelt a klub alapítója és vezetője.

Mint elmondta, a jövőben szeretnének minél több versenyen részt venni, minél több sportolóval, és tartani azt a színvonalat, amit mostanig kiharcoltak maguknak az önvédelmi sportok terén. Szeretnék, ha a szülők bizalommal hoznák gyerekeiket az edzőterembe továbbra is. A gyerekeknek egy új szakosztályt kívánnak indítani, amely csakis az önvédelemre összpontosítana, „védd meg magad" jelszóval. Az edzésprogramok időpontjai nem változnak. „Köszönjük az eddigi támogatóknak és külön a szülőknek, akik maximálisan támogattak az eseményeink szervezésében" – tette hozzá Márkos.

Szeminárium holland edzőkkel

Az elmúlt hétvégén háromnapos szemináriumot szervezett a Tengu kickbox csapat Kolozsváron, Laczkó Levente edző vezetésével, és ezzel együtt a harcművészeti központot is megnyitották. Az eseményre meghívták Márkos Bélát és a két legjobb holland edzőt – Dennis Krauweel és Kees Visser – a Super Pro (Albert Kraus K1 Max bajnok) csapatából, ahonnan a legtöbb holland K1-es bajnok kikerült. A szemináriumon napi három edzéssel vezették be a sportolókat a harcművészet világába. 

Hírlevél