HU | RO | EN
 
 Gyermeknapi versenyek Márkos Béláékkal

[2011.06.07. 10:09:34]

A csíkszeredai Márkos Béla Harcművészeti Akadémia és a csíkkarcfalvi polgármesteri hivatal közösen szervezett gyermeknapokat Karcfalván.

Márkos Béla, Fazakas Hajni és Dávid Filoména ügyességi és sportvetélkedőket szervezett, agyagformázás, kincskeresés mellett kötélhúzás, katonai akadályverseny és focibajnokság is volt. Csíkjenőfalváról és Karcfalváról mintegy 250 gyermek vett részt a versenyeken, különböző csapatokban. Fellépett a csíkkarcfalvi Pharao Dance, a Tini Girls, csíkszentdomokosi vendégtáncosok, és Ambrus Hanna, a csíkszeredai Szivárvány Tánccsoport tagja. Az ügyességi játékokban a Pöttyös Zebrák nyertek a Szivárvány és a Pápaszemes Kobrák előtt, katonai akadályversenyben a Kobrák győztek, megelőzve a Cápákat és a Viperákat. A kötélhúzást a Cápák nyerték a Viperák és az Oroszlánok előtt. A focibajnokság győztese a Karcfalvi Barcelona lett a Kobrák, illetve a Karcfalvi Manchester United előtt. A versenyek szervezői köszönik a Caritas, a karcfalvi és jenőfalvi közbirtokosság, Antal Ernő, Czikó Levente cselgáncsedző, Szőcs László, illetve minden támogató segítségét.

 

Ötvös Loránd tornagyőztes Bukarestben


A csíkszeredai Ötvös Lóránd, a Márkos Béla Harcművészeti Akadémia tanítványa június 3–5. között a román szakszövetség (FRAMC) és a Golden League által szervezett K1-es kupán, ahol az ország legjobb klubjai versenyeztek, aranyérmet szerzett. A versenytársak között voltak a Ciprian Sora Harcművészeti Akadémia, a Respect Gym, a KO Gym Ploieşti, a Budo Gym és mások. Ötvös Lóránd a döntőben Ciprian Sora tanítványát, Cristian Stoiant győzte le, és aranyérmes lett. Ötvös Zsolt szintén döntőbe került, ő Alin Panaite tanítványa, a Respect Gym versenyzője, Gabriel Vasile ellenében egy ponttal maradt alul, így a dobogó második fokára állhatott.

 

Márkos Béla (középen) és az Ötvöstestvérek

 

Mint megtudtuk, jövő hónapban állítják össze a román K1-válogatottat, amely egyik edzőjének Márkos Bélát kérték fel, de ő még nem döntött erről. A harcművészeti akadémia a bukaresti kiszállásért köszönetet mond a Don Poppy pizzázónak, a Iulius panziónak, Rajz Tamásnak és Miháy Csaba segédedzőnek. A klub két edzőtábort is tervez, egyiket Bukarestben, a másikat Năvodari-on, és szívesen fogadja támogatók segítségét. 

Hírlevél