HU | RO | EN
 
 Ötvösék Olténiában harcoltak

[2011.09.27. 10:14:28]

Csíkszereda is képviselve volt a szeptember utolsó vasárnapján Băbeni városában megrendezett K1-es gálán. Olténiában a Márkos Béla Fight Academy két képviselője lépett szorítóba, és mindketten győztesként hagyták el a küzdőteret.

A Râmnicu Vâlceához közeli kisvárosban, Băbeni-ben zajlott a Nagyvárosok kihívása (Provocarea Marilor Oraşe) elnevezésű K1-es gála, melyre meghívták a csíkszeredai harcosokat is. Márkos Béla edző két tanítványát, az Ötvös ikreket nevezte a versenyre, és mindketten győzni tudtak – ezért a klub dicséretet kapott a román szövetségtől. A 72 kg-os súlycsoportban Ötvös Lorándnak B-kategóriás ellenfele volt, Daniel Corbean (Temesvári Miki Box Sportklub), akit fölényes pontozással győzött le, így ezentúl B-kategóriás harcosokat is kihívhat. Ötvös Zsoltnak (szintén 72 kg) sem volt könnyű meccse, de mindvégig uralva a helyzetet, legyőzte Alexandru Kutast (Aranyosgyéresi Fire Kickboxing Sportklub). „Szerettünk volna több sportolóval részt venni a gálán, de anyagi helyzetünk sajnos, ezt nem tette lehetővé" – nyilatkozta Márkos Béla klubelnök és edző. Az olténiai kiszállást Fazakas Ervin Zsolt és a Grand Kávézó támogatta.

A csíkszeredai Márkos Béla Fight Academynál – a megérdemelt vakáció után – megkezdődtek az őszi edzések. A kezdőket továbbra is hétfőn, szerdán és pénteken, mindhárom nap 17 órától várják. További információk az akadémiáról a www.mbfa.ro oldalon találhatók. 

Hírlevél